Zo houd je je vakantiegevoel nog langer vast

06/10/2016
Elise Vermeulen

Zo houd je je vakantiegevoel nog langer vast

Helaas… het is echt zo, voor de meeste van ons is de vakantie écht voorbij. De kids hebben de eerste weekjes school er weer op zitten en ook onze eigen vaste verplichtingen zijn weer begonnen.
Dat terugkeren in die dagelijkse beslommeringen is meestal behoorlijk killing voor je vakantiegevoel. En toch zijn er toch echt nog leuke manieren om je vakantiegevoel langer vast te houden.
kind-foto-vakantie-zee

  1. Maak je fotoalbum af… NU

Ben jij zo iemand die echt voornemens is om de foto’s dit jaar niet te laten liggen… om er vervolgens net voor Kerst achter te komen dat je album nog steeds niet af is? Dan is dit echt dé tip voor jou.

Het maken van een fotoboek brengt je vanzelfsprekend terug naar de herinnering van die heerlijke vakantie. Met een beetje fantasie ruik je zelfs het heerlijke eten, de geur van de zee en zon op je huid, of je hoort je grinnikende kinderen in de tent.

Dat terugdenken is natuurlijk al heel leuk, maar er zijn nog meer voordelen:

 • Het gevoel iets ‘af’ te hebben, brengt veel voldoening en rust
 • Je kunt met je vakantie fotoalbum ook je vakantieherinneringen met anderen delen
 • Terugdenken aan positieve tijden heeft een gunstig effect op je gemoed én helpt je eenvoudiger omgaan met stress en drukte. WIN WIN dus!

fotoalbum-maken

  2. Leg je bruine kleurtje vast

We gaan er gemakshalve even vanuit dat je geen tripje Noordpool hebt gedaan en dat je in de Nederlandse of buitenlandse zon lekker wat gebruind bent. Ook DAT is er in het Hollandse najaar zo weer vanaf.

Dus leg in je ‘after holiday’ foto’s nog lekker dat bruine kleurtje vast; of dat nu tijdens een september BBQ of verjaardag is. Niet zegt ‘VAKANTIE’ zo goed als een gebruinde huid of gezonde gloed op je gezicht.

  3. Doe iets omdat je het wil, niet omdat het moet

Het is natuurlijk lekker makkelijk gezegd; doe wat je leuk vindt! We weten best dat het in het echte leven niet altijd gaat om doen wat je leuk vindt. Sommige dingen móeten nou eenmaal. Maar het gevoel van vrijheid en ontspanning dat voor veel mensen de vakantie juist zo’n heerlijke periode maakt, kun je best goed vasthouden:

 • Plan bewust een avondje ‘niks’ in.
  Het is vervolgens helemaal aan jou om te doen wat je wilt (zoals eindelijk je foto album maken als punt 1 toch wat lastig bleek.)
 • Onderneem (samen) dingen die voor jullie bij vakantie horen. Een keer uit eten, naar een leuk strandtentje of zomaar een middag met je voeten in het gras (we noemen maar iets.)
 • Denk af en toe eens goed na of alles wat je ‘moet’, ook wel echt moet.
 • Blader je vakantieboek door. We zijn een beetje bevooroordeeld natuurlijk, maar wij voelen ons altijd heel happy tussen al die vakantiefoto’s!

vakantie-boeken

  4. Plan de volgende trip

En dan hebben we het niet eens over weer 3 weken naar het buitenland. Toch werkt het heel goed om je alvast te concentreren op de volgende uitstap die je gaat maken. Of dit nu een weekendje weg is, een dagje pretpark of een midweekje strand.

Het grote voordeel is namelijk dat je al bewust bezig bent met weer een mooi moment, waar je naartoe kunt werken.

En nu aan de slag… punt 1!

Start hier met je ultieme vakantie fotoalbum