Trend in the making: Het “Throwback Thursday” fotoboek

02/06/2016
Diara Emmerik

Trend in the making: Het “Throwback Thursday” fotoboek

Een beetje ‘social savvy’ dame ziet op social media regelmatig de ‘Throwback Thursday’ voorbij komen. Misschien graaf je zelf weleens wat leuks uit je telefoon om direct te delen met je volgers en vrienden online.  Ben je niet zo van de social media of heb je dit mooi aan je voorbij laten gaan, dan lichten we natuurlijk graag even toe waar we het over hebben en hoe we deze trend ook in fotoboeken beginnen te herkennen.

 

throwback1

 

Help me even.. ‘Throwback Thursday’?

De ‘Throwback Thursday’ trend hangt vast aan, surprise, de donderdag. Hierbij haal je foto’s en de bijbehorende herinnering op van tijden geleden.

Dat kan een toffe kinderfoto zijn van jou met je broers of zussen, een leuke schoolfoto of een gek moment met vrienden van slechts enkele jaren geleden. Als het maar een mate van historie in zich heeft.

Het belangrijkste idee is natuurlijk dat je terugkijkt en beelden ophaalt die je terug laten denken aan mooie of gekke momenten van ‘vroeger’.  Dit fenomeen zie je met name op de sociale media kanalen waar je, logisch, met foto’s en beelden werkt. Je ziet ze dan ook vooral terug op Instagram en Facebook.

 

throw4

 

OK, en wat betekent dat dan voor mijn fotoalbums?

Wat de ‘Throwback Thursdays’ zo ontzettend tof maakt, is dat je foto’s terughaalt waarvan je je niet eens kon herinneren dat ze bestonden!  En waar ze nu dus vaak digitaal worden gedeeld op een overvolle tijdlijn die een dag later weer gevuld is met andere dingen, kan dat dus ook anders!

Stel je voor dat je een verzameling fantastische, vergeten, opmerkelijke foto’s verzamelt die dateren van periodes van minimaal 1 jaar geleden tot 15 jaar of langer..  Vang ze samen in een fotoalbum en leg ze voor altijd gebundeld vast in een boek dat je op ieder moment kunt bekijken. (In plaats van dat ene social media bericht dat morgen weer weg is).

 

throwback2

 

Dus, tijd om te graven; duik die fotoboeken op!

Omdat de mooiste oudere foto’s waarschijnlijk zorgvuldig in een plakboek zitten, moet je voor sommige oudere pareltjes misschien even wat digitaliseringswerk doen. Maar we beloven je.. het is de moeite waard!

Bundel vervolgens je oude foto’s in een album; sorteer ze op jaartal, thematisch (verjaardag, vakantie, familie) of gooi gewoon werkelijk alles door elkaar en maak van je fotoalbum het ultieme bladerboek.

Het mooiste is dat je allerlei herinneringen bij elkaar kunt stoppen; ongeacht welke groep, familie of gelegenheid het was.  Het draait alleen maar om het opnieuw lachen om dat toffe moment van 10 jaar geleden. Of… ook leuk.. de bizarre kledingstijl die toen écht heel hip was. (Echt!)

 

Gegarandeerd genieten; je kunt dit namelijk niet fout doen!

Verzamel dus al je foto’s, scan ze in en laat het verwonderen beginnen! Deze ‘geschiedenisles’ komt mooi tot zijn recht in een vierkant luxe boek. Maar vergeet niet liggend premium met harde kaft, want ook in deze zullen ze stralen!