Trend: De ‘newborn’ fotoshoot | Zo doe je het net even anders

17/09/2016
Diara Emmerik

Trend: De ‘newborn’ fotoshoot | Zo doe je het net even anders

In een trend kun je meegaan, je kunt hem totaal negeren OF er je eigen draai aan geven. Een “newborn shoot” is al jaren behoorlijk populair, net als de zwangerschapsshoots die je steeds meer offline en online ziet verschijnen.

En toegegeven; als (groot)ouders zijnde weet je dat de tijd voorbijvliegt. Dus dat geboorte fotoalbum wordt straks een enorm geliefde bundel aan herinneringen. Geen gek idee dus, zo’n shoot.

Overweeg je een fotoshoot met je pasgeboren kindje, maar wil je niet dezelfde type foto’s aan de muur als de rest van jong-moeder Nederland? Dan geven we je een paar toffe tips om het NET even anders te doen.

 

Bepaal je aankleding

En dan heb ik het niet over de outfit, maar over de omgeving en eventuele props. Op Internet vind je tal van mooie voorbeelden en leuke ideeën, maar misschien beschik je zelf allang over iets bijzonders. Die grote oude teil van je moeder vroeger voor een beetje ‘oldskool’ feel. Of niets anders dan een enorm harig kleed onder die zachte babybillen.

De aankleding is heel bepalend voor de sfeer, of je het nu zelf doet, of met een professionele fotograaf!

newborn2

 

Bepaal je stijl

Hierbij heb ik het over de stijl van de foto. Ga je voor een gekunstelde vorm (voor sommigen ultiem schattig, voor anderen vreselijk) of zoek je naar een natuurlijke foto?

Als je zelf aan de slag gaat met foto’s, heb je het helemaal zelf in de hand. Ga je met een professionele fotograaf aan de slag, laat dan goed weten wat je wilt!

 

Bepaal de outfit

In veel gevallen wordt een kindje voor een babyshoot niet te veel aangekleed en daar ben ik persoonlijk ook altijd voorstander van. Als het nog zo puur kan, waarom niet! Een leuk mutsje of kleedje doet al wonderen voor het ‘geklede’ gevoel.

 

Kies de juiste timing

Zo’n kleintje laat zich nog wat minder sturen. Dat betekent dat voor de mooiste shoots je het beste kunt kiezen voor een goed moment:

  • Geniet de eerste dagen na de geboorte lekker van elkaar en rust als mama lekker uit.
  • De eerste paar dagen heeft je kindje vaak nog te maken met vouwen en andere minder mooie elementen. Het babyschone gevoel dat je in je foto wilt, laat zich beter vastleggen na dag 5.
  • Wacht niet TE lang, want het schattige ‘opkrullen’ dat kindjes kunnen neemt snel af omdat dit hun associatie met de baarmoeder is. Hoe ouder je baby is, hoe minder ze zich van nature ‘opfrommelen’.
  • Plan de shoot in na een voeding. Dan is je kindje vaak rustig en voldaan en dat maakt het fotograferen een stuk eenvoudiger.

newborn fotoshoot

 

Bedenk dat niet alles kan

Als je van de generatie Anne Geddes bent, dan ken je ze wel. Extreem schattige babyfoto’s in de meest wilde omgevingen of posities.

Net als bij heel veel dingen is niet alles echt! Dus streef geen foto na die alleen kan worden bereikt met veel Photoshop of een heel onnatuurlijke, vervelende houding voor je kindje.

 

Leg die foto’s voor altijd vast

Hoe digitaal onze wereld ook is, er gaat niets boven een fotoboek dat je uit de kast trekt en op een zondagmiddag zomaar even doorbladert.

Heb je je fotoshoot achter de rug? Dan kun je aan de slag!

Kies hier je fotoboek en begin aan je meesterwerk

 

Fotosuggesties:

 Anne Geddes kalenderfoto

newborn fotoshoot

newborn fotoshoot
Bron: www.marjolyfotografie.nl