Tips voor het fotograferen op een zonnige dag

01/09/2018
Elise Vermeulen

Tips voor het fotograferen op een zonnige dag

Het vakantiegevoel is er weer helemaal wanneer je je vakantiefoto’s terugkijkt. De verfrissende zee en de strakblauwe lucht. Helaas, de zonnige dagen gaan alleen maar minder worden. Mocht er toch een verdwaalde zonnige dag opduiken, ga er op uit en gebruik dan deze tips!

 

Tip 1: Speel met schaduw

Wanneer je wel eens fotografeert en de zon schijnt, weet je misschien wel hoe lastig dit eigenlijk is. Het licht is fel en de schaduwen zijn hard. Ga eens naar het park en zoek een boom op. Het schaduwspel wat de boom zal veroorzaken is prachtig om te zien! Let wel op dat het een hard contrast zal veroorzaken.

Fotograferen met zon

 

Tip 2: Kijk omhoog

Zoals al eerder gezegd; de zon kon nog al voor harde schaduwen zorgen. Zeker als je je kinderen of vrienden fotografeert zal dit goed te zien zijn in hun gezicht. De ogen zullen donker zijn, doordat het hol is en veel schaduw vangt. Een oplossing hiervoor is om je hoofd iets naar de zon te richten, zodat de schaduw wordt opgevuld door licht. Een echte aanrader dit, wanneer je vooral van portretfotografie houdt!

 

Tip 3: Ga voor het zachte licht

Wanneer je niet van een hard contrast houdt is het een goede oplossing om voor de middenweg te gaan. Zoek een muur of gebouw, waardoor je vriend of vriendin in de schaduw kan staan. Doordat het daar omheen wel licht is, zal er een mooie glow ontstaan. Het is bijna onmogelijk om een foto te laten mislukken met dit zachte licht.

 

Fotograferen met zon

 

Tip 4: Dat ene moment

Wil je het beste uit je foto’s halen en ben je bereidt om te wachten (of heel vroeg je bed uit te gaan)? Dan is het gouden uur echt wat voor jou! In een eerder artikel schreven we er al eens over. Naast deze waardevolle minuten van daglicht is het experimenteren van tegenlicht ook een echte aanrader. Ook deze leggen we hier uit.

 

Zon, camera, actie!

Of er aankomende dagen mooi weer gaat komen, weten wij niet. Maar één ding weten wij wel: ze komen het beste tot zijn recht in een fotoboek van Happy Album.