De mooiste herfstfoto’s; zo maak je ze!

04/10/2018
Elise Vermeulen

De mooiste herfstfoto’s; zo maak je ze!

Hoewel de herfst je misschien pijnlijk confronteert met het feit dat de zomer echt voorbij is, brengt de herfst voor de fotograaf in je prachtige mogelijkheden!

Om het maximale uit deze kleurrijke tijd van het jaar te halen, delen we vandaag graag 5 slimme tips voor de mooiste foto’s.

 

1. Zak door die benen – zoek je perspectief

Afhankelijk van je omgeving, is de herfst een mooie tijd om vanuit een wat lager perspectief te fotograferen. Probeer bijvoorbeeld eens van onderuit een paddenstoel te fotograferen. Veel van het moois van de herfst bevindt zich namelijk juist bij de grond!

Dus op je knieën met je fototoestel en uitproberen maar.

halloherfst5

 

2. Verwerk je kids in de foto

Hoewel we zeker ook fan zijn van prachtige, rustieke herfstfoto’s waar de rust vanaf straalt, zijn je kids ook een mooi element.
Kinderen in schattige laarsjes die baldadig in een berg bladeren schoppen; het zijn momenten waar het leven vanaf spat en die vaak een prachtig levendige foto als resultaat hebben. Kinderfoto’s blijven favoriet.

halloherfst4

 

3. Wacht niet te lang

Het ‘window’ van de mooiste herfstfoto’s is beperkt; wanneer je te lang wacht worden kleuren flets en is die prachtige warme gloed die je van verkleurende bomen en laagstaande zonnetjes kunt vangen, verdwenen.

Wacht dus niet te lang en duik zo snel als je kan het bos of park in.

 

4. Combineer close-up met overzicht

Een prachtig gekleurd bos versus een gedetailleerde close-up van een spin op een berg bladeren; het is allebei herfst, allebei mooi en allebei te vinden in deze tijd van het jaar.

We zeggen het vaker: “Experimenteer en probeer uit!”. Haal de fotograaf in je naar boven door gewoon te proberen. Zoek naar mooie stukjes die bomvol details zitten. Spot dat element in een vlakke achtergrond dat eruit springt, of zoek het beste perspectief voor een mooie overzichtsfoto van dat lange pad in het bos.

halloherfst3

 

5. Kies je omgeving

Ook hier zouden we zeggen; varieer. Natuurlijk is een bos een prachtig uitgangspunt, maar ook in een parkje of speeltuin, of zelfs in een woonwijk kun je mooie herfstbeelden maken. Stapels bladeren, spelende kinderen en zelfs een natte of mistige dag maken elke omgeving tot een herfstomgeving.

Hou je ogen open en zie de mogelijkheden! Zullen we nog wat variatie-opties met je delen?
Wist je dat je in ons nieuwe assortiment nog meer keuze hebt? Zo bepaal je dus helemaal zelf hoe jouw album eruit gaat zien!  Begin hier met jouw foto creatie.