Lekker eerlijk! Waarom pure foto’s eigenlijk het beste zijn.

26/08/2018
Elise Vermeulen

Lekker eerlijk! Waarom pure foto’s eigenlijk het beste zijn.

Persoonlijk worden wij van deze ontwikkeling heel blij!

Zeker online lijkt het soms dat er geen enkele ‘echte’ foto meer te vinden. Alles wordt net een beetje mooier gemaakt met een filter en de ras-Photoshopper houdt elk detail onder de loep. Dat zijn we gewend van de beauty magazines (ja, we weten dat het niet echt is!), maar dat heeft de afgelopen jaren ook steeds meer zijn weg gevonden naar onze dagelijkse levens.

 

En toch zien we langzaam dat de “eerlijke” foto weer helemaal terug lijkt te komen.. and we love it!

Dus in ons artikel van vandaag een ode aan de eerlijke foto:

Geen filter - happy album blog

 

Weg met die eindeloze perfectie: #nofilter

We schreven eerder al een artikel over het spelen met foto’s in zwart-wit, sepia of kleur. Dus we hebben niet iets tegen een beetje variatie!

 

We snappen ook best dat het soms een stuk fijner voelt als je die op zich leuke foto voorziet van een kleurenfiltertje zodat die dodelijk vermoeiende dag ervoor wat minder op je gezicht te zien is. Maar we lijken inmiddels een beetje door te slaan.

 

Elke foto wordt voorzien van een bewerking, filter, extra kleurlaag of een blur-effect. Dat hoeft niet erg te zijn, maar uiteindelijk gaat die overkill je storen.

 


Jouw foto nu, jouw foto later

Bedenk eens dat je over enkele jaren naar zo’n foto kijkt. Misschien zou je op dat moment juist graag het “echte” moment willen zien, in plaats van de bewerkte versie van dat moment.

 

Wat wij zo tof vinden aan de pure foto, is dat het draait om de mooie dingen die je daar ziet: De emotie, de oprechtheid van een lach, de prachtige lichtinval of dat intieme momentje. Laat de foto spreken, niet de filter!

 

Ook alledaagse momenten zijn de moeite waard

Je hoeft niet de hele dag met je camera of telefoon in de aanslag te staan omdat er zich misschien een leuk Kodak-momentje voordoet. We zijn de afgelopen tijd echter wel een heel visuele generatie geworden die veel vastlegt en vooral graag deelt.

 

Niet zo raar dus dat je ook steeds meer foto’s voorbij ziet komen die simpelweg bedoeld zijn om een moment of activiteit te tonen. Niks ideale positie, perfecte lichtinval of doordachte compositie.

 

Hou die alledaagse momenten lekker fris en laat het draaien om het moment, niet de eindeloze nabewerking.

 

(Wij zijn overigens helemaal voor het delen, maar dan in een tof, echt fotoboek waar je keer op keer doorheen kan bladeren!)              

 

Je hoeft geen model te zijn

Er zijn genoeg mensen die niet altijd graag op de foto staan. Ze kijken gruwend terug op een foto omdat ze voor de zoveelste keer met hun ogen dicht op de foto staan of toevallig net aan een zin begonnen zijn, met alle gevolgen van dien.

 

Vooral vrouwen zijn zich vaak bewust van hoe ze op de foto (willen) staan. Op zich begrijpelijk, maar wist je dat de tofste foto’s worden gemaakt op de momenten dat je NIET nadenkt en gewoon geniet of impulsief reageert.
Dag Photoshop!

Eerlijk is eerlijk: de meeste van ons hoeven hun geld niet te verdienen met mooi op de foto staan. Dus bekijk het realistisch en geniet van je moment, in plaats van het moment te beleven voor de beste foto.

 

Oh, en daarmee bedoelen we ook dat je niet elke oneffenheid moet willen wegpoetsen. Ken je die wijsheid van je moeder dat je over 15 jaar jaloers terugkijkt op de foto’s waar je nu over zeurt? Nou, dat dus.

 

Doe eens inspiratie op!

In onze blogs geven we je allerlei tips en tricks, maar ook van onze inspiratiemuur haal je toffe ideeën voor foto’s die nét even anders zijn…

 

Check onze inspiratiemuur

 

En als we dan toch met ideeën strooien, lichten we ook graag onze vierkante fotoboeken voor je uit. Die zijn namelijk heel geschikt voor al die mooie pure foto’s. Van een full page close-up tot een collage van mooie momenten!

 

Bekijk hier al onze vierkante fotoboeken