Je moeder dit jaar écht verrassen met Moederdag? Zo moet het:

19/04/2016
Diara Emmerik

Je moeder dit jaar écht verrassen met Moederdag? Zo moet het:

Het is weer bijna Moederdag! En waar meesters en juffen al weken vooraf bedenken wat dit jaar het grandioze knutselwerk voor de moeders van Nederland moet worden, denk je er soms vaak nét later aan. Het gevolg: Je kiest toch weer voor bloemen of een plant of een lekkere douchegel.

Zelfs als je wél tijdig begint of lekker creatief bent, delen we toch een paar leuke tips!

 

Geef een herinnering cadeau

Moeders zijn eigenlijk niet zo’n moeilijk ras, al denken de papa’s daar soms anders over. Maar geef je als kind of kleinkind een welgemeend cadeau, dan zit je maar zelden verkeerd. Foto’s zijn bij uitstek een cadeau dat veel waardering en emotie oproept en dat is niet zo vreemd. Maar je kunt het nog leuker maken door je foto’s slim te kiezen én er een beetje creativiteit op los te laten.

We delen een paar van onze favorieten met je:

 

Kinderfoto’s

Foto’s van kinderen hebben altijd een bepaalde aantrekkingskracht. En als dat dan ook nog kinderfoto’s zijn van verschillende generaties, maakt dat een prachtig geheel.

Zoek de overeenkomsten en zie tegelijkertijd hoe anders dingen zijn geworden. Lach samen om kledingstijlen en grote brillen of verbaas je over hoeveel jullie op elkaar lijken. Succes gegarandeerd.

moederdag2

 

Vergeten foto’s

De ‘vergeten foto’ is ontzettend ondergewaardeerd. Vergeten foto’s zijn de foto’s die meestal het fotoalbum niet halen omdat iemand er net niet goed op staat, de groep niet compleet is of er nét iemand zijn hoofd boven de waterlijn uitsteekt.

Deze foto’s zijn echter wel verbonden aan herinneringen en daarmee juist heel geschikt voor dit soort cadeaus

 

Foto’s van vroeger

Hoewel het vaak wat meer tijd en moeite kost, zijn foto’s van vroeger heel leuk. Zeker wanneer je oma blij kunt maken met foto’s van haar vroegere huis, vriendinnen en familie, is dat zeker raak.

moederdag1

 

Boodschap foto’s

Op Facebook en Instagram zien we steeds vaker boodschap foto’s. Wat dacht je bijvoorbeeld van de jongen die een jaar lang foto’s nam met zijn vriendin waarin achteraf stiekem een aanzoek in verwerkt was. Of foto’s waarin stiekem een lettercombinatie worden verwerkt.

Ze kosten misschien wat meer tijd en moeite (en als je dat niet hebt, is dit een heel goed idee voor volgend jaar!), maar zijn een ontzettend leuk idee voor een cadeau. (Ook voor de papa’s!)

 

Nieuwe foto’s

Soms hoeft het niet zo moeilijk te zijn en is een fotoalbum met recente foto’s net zo’n goed cadeau. Deel je fotoboek in per maand, per gebeurtenis of bundel gewoon al je leuke foto’s van het afgelopen jaar waarin mama of oma centraal stond.

Eenvoudig, maar zeker weten een succes!

moederdag3

 

Klein of groot: Een fotoboek is altijd geslaagd

Een fotoalbum maken is even snuffelen en samenstellen, maar hoeft helemaal niet groot te zijn. Natuurlijk kun je uitpakken met een luxe fotoalbum op fotopapier, maar tegelijkertijd kies je ook net zo eenvoudig voor een boekje met een flexibele kaft.

Wat je ook kiest; je stelt bij ons helemaal zelf online je fotoboek samen: Jij bent de baas!

 

Genoeg ideeën? Aan de slag met je fotoboek!