Doe de check: ben jij een fotomoeder?

20/10/2016
Diara Emmerik

Doe de check: ben jij een fotomoeder?

Natuurlijk is dit blog ook gerust bedoeld voor alle papa’s die hun kids graag op de foto vastleggen. Maar op een of andere manier is het toch vaak de groep moeders die veel tijd met hun kinderen doorbrengen en daar vooral heel veel van vastleggen. En dat met fantastische, doodgewone, gekke, soms gênante foto’s als resultaat.

Ben jij een fotomoeder (of vader)? Doe de check:

 

1. Je hebt je telefoon altijd in de aanslag

Heb jij je mobieltje ‘Western Style’ binnen een split second uit je tas/jas of broek getoverd om het moment vast te leggen? Dan heb je het eerste punt al binnen!
Fotomoeders en -vaders hebben het bizarre vermogen om zelfs met hun handen vol nog een toffe foto te maken van een spelend kind, gekke bek of kliederboel.

smartphone-achterzak

 

2. #Selfie trend? Jij doet mee!

Met je kind en zonder… aan die selfietrend doe je graag mee! En waarom niet; je maakt van alles mee en vindt het de moeite waard om die leuke momenten even te delen met de rest van de wereld via je Instagram of Facebook.

 

3. Hoezo niks bijzonders? Jij weet overal wat van te maken.

De afwas, altijd leuk. Een melksnor van je cappuccino? Tuurlijk!
Als fotomoeder/-vader weet je overal wat van te maken en zie je het leuks in de meest ‘saaie’ momenten en taken.

 

4. Je kids doen lekker met je mee

Kinderen van fotomoeders en -vaders zijn vaak al van jongs af aan gewend aan rondvliegende camera’s en mobieltjes, dus ben je niet verbaasd als ze bij het zien van een camera een pose aannemen, even een gekke bek trekken of op hun allerliefst naar de camera lachen.
Say cheeeese!

selfie-met-de-familie

 

5. Een filtertje op zijn tijd

Zodra je de smaak te pakken hebt, ga je ook met filters aan de slag. Een leuk zwart/wit kiekje of juist een boost van kleur; zo op zijn tijd weet jij van je nieuwe kiekjes met filters een spektakel te maken!

Overigens hebben foto’s zonder filter ook heel veel charme. Lees daarover even ons artikel over #nofilter dat we eerder schreven.

 

6. Je partner wordt soms knettergek van je

Of je nu op stap bent met die fotobewuste vriendin of gewoon de vaatwasser inruimt met je partner; soms worden ze een beetje gek van jouw foto-maak-acties.

Maar hee, de tofste foto’s worden onverwacht genomen toch? Klikken maar!

 

7. Je deelt en her-deelt en geniet ervan!

Foto’s maak je om te delen. En of dat nu via Instagram of Facebook is voor een wat vluchtigere actie, of je verzamelt je pareltjes in een jaarlijks fotoalbum; delen is part of the fun!

Waar wacht je nog op: Verwerk je tofste foto’s in een fotoboek!