Aan de slag in de sneeuw

15/12/2017
Diara Emmerik

Aan de slag in de sneeuw

Ieder jaar is het weer afwachten: krijgen we een witte kerst? Ondanks dat we de afgelopen jaren een beetje in de steek zijn gelaten door een wit pak sneeuw in de straten delen we toch graag wat tips met je. Fotograferen in de sneeuw is namelijk een geval apart. Het maakt alles wit en hierdoor is soms je camera van slag.

 

De zon is je beste vriend

Een winterlandschap zelf is al om bij weg te dromen, maar met de toevoeging van een klein beetje zon wordt het stukken mooier! Maak gebruik van tegenlicht en bevries de vallende sneeuwvlokken op je foto of probeer een close-up te maken van de takken.

Fotograferen in de sneeuw

 

Kinderen en sneeuw? De gouden combi

Het is de periode van schaatsen, sneeuwballen gooien of een sleetocht. Wij van HappyAlbum durven gerust te zeggen dat ieder kind wel gek is op sneeuw. Kleed jezelf en je kind dik aan en ga er op uit. Regisseer niet te veel, laat ze lekker hun eigen ding doen. Dit levert vaak de mooiste foto’s op.

Fotograferen in de sneeuw

 

Overbelicht je foto iets

Wanneer je vaker fotografeert zal je wel het een en ander weten over je witbalans. Je camera heeft een ‘geheugen’ en rekent zelf vaak uit wat wit moet zijn in je foto. Dit doet je camera door het neutrale licht te meten en dit ‘midden grijs’ te maken. Maar met sneeuw werkt dit anders. Het landschap is dan voornamelijk wit. Wanneer je niets zou aanpassen zou je zien dat wanneer je de foto op de computer bekijkt of in een fotoboek, dat het sneeuw een beetje licht grijs oogt en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Om dit op te lossen raden wij aan om je foto iets over te belichten. Hierdoor wordt het sneeuw echt fris en wit.

Bewonder je eigen parels

Na een lange wandeltocht met je camera om je nek begrijpen wij als geen ander dat je benieuwd bent naar wat je gemaakt hebt! Leg het vast en grijp er naar terug wanneer we het weer eens zonder sneeuw moeten doen. Welk boek past het beste bij jouw foto’s?